2014. február 17., hétfő

A 2014. február 16-i elnökségi ülés jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV

A Talea Viridis Egyesület 2014. február 16-án, az egyesület székhelyén megtartott
elnökségi üléséről
Jelen vannak:

Zebegényi Zétény                    elnökségi tag
Boksayné Pap Emese              titkár, elnökségi tag
dr. Szabó-Tasi Katalin             elnök

A jegyzőkönyvet vezeti Boksayné Pap Emese, titkár.

Az Elnökségi Ülést az elnök vezeti, kezdete 17. óra 15 perc


Sz-T.K.: Köszöntöm az egybegyűlteket a Talea Viridis Egyesület 2014. évi megismételt elnökségi ülésén. Megállapítom, hogy valamennyi elnökségi tag megjelent, így az elnökség határozatképes. Első kérdés, hogy van-e valamilyen észrevétel a meghívóval, az abban foglaltakkal kapcsolatban, illetve, hogy szeretné-e bárki, hogy más napirendi pontunk is legyen.
Nincs észrevétel. Akkor kérem, hogy döntsünk az első napirendi pontban, amely a 2014. évi tagdíjak megállapítása.
Van-e javaslat ezzel kapcsolatban?
B. P. E.: Javaslom, hogy emeljük, 3000 ft-ra a rendes tagdíjat.
Sz-T.K.: Én egyetértek. A pártoló tagok tagdíja? Az ébvvi 20.000. Ft.
B.P.E.: Mivel csak egy pártoló tagunk van, aki az egyesület alapítása óta kitart mellettünk, az maradjon.
Sz-T. K.: Én egyetértek.
Z.Z.: Én is.
Sz-T. K.:  Kérem, szavazzunk.


1/2014. (II. 16.) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület 2014.. évi rendes tagdíja 3000 forint – azaz háromezer forint – , az éves pártolói tagdíj 20.000. forint – azaz húszezer – forint.

Sz-T. K.: A második napirendi pont a tavalyi évről az elnökségi beszámoló elkészítése. Ezt előkészítettem, kérlek, nézzétek át, és véleményezzétek.
(Olvasnak)
B.P.E.: Ez tükrözi a valóságot, rendben van.
Z.Z..: Köszönjük, hogy elkészítetted.
Sz-T.K: Az elkészített beszámolóról kérem, szavazzatok.


2/2014. (II. 16.) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület Elnöksége elfogadja az elnök által elkészített elnökségi beszámolót a 2013. évi tevékenységről, és kéri, hogy azt bocsássa a Közgyűlés rendelkezésére.

Sz-T. K: A harmadik napirendi pont a közhasznúsági jelentés elkészítése. Ezt is előkészítettem Horváth Balázzsal együtt, aki a könyvelőnk. Lényegében a beszámoló tervezetének a pénzügyi adatokkal való összesítése. Kérlek, nézzétek meg, hogy így megfelelő-e. Tájékoztatlak benneteket, hogy ezt már egy előre elkésztett, elektronikus úton benyújtható nyomtatványon kell benyújtani. Emellett a hagyományos formában is elkészítjük, de a hivatalos szerveknek a szükséges űrlapon nyújtjuk be,
(Olvasnak)
Z.Z. : Szerintem rendben van.
B.P.E.: Szerintem is igen, rendben.
Sz-T. K.: Köszönöm. Kérem, akkor szavazzunk.

3/2014. (II. 16. ) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület Elnöksége az elnök és a könyvelő által előkészített közhasznúsági jelentés tervezetét elfogadja, és megbízza az elnököt, hogy a szóbeli részt kiegészítve véglegesítse, és bocsássa azt a Közgyűlés rendelkezésére.

Sz-T. K: A negyedik, utolsó napirendi pont a 2014. évi tevékenység irányvonalainak meghatározása, programtervek megvitatása. Az óvodás-kisiskolás korosztály változatlanul az, amelyik megszólítható. Az egyesület legsikeresebb rendezvénye a gyermeknap volt, javaslom, hogy idén is erre fektessük a legnagyobb hangsúlyt. A legnagyobb eredményt abban látom, hogy a gyereknapon teljes családokat tudtunk megmozgatni, így tényleg megvalósítottuk az eredeti célt, hogy családoknak kínáljunk helyben elérhető kultúr- és sportprogramokat. A filmklub iránt az érdeklődés lanyhult, és költséges is. Egy próbát megér, de ha nem megy, nem kell erőltetni. Az elnyert állami támogatás lehetővé teszi, hogy kiránduljunk, amit őszre javaslok szervezni, illetve hogy eszközöket vásároljunk. Fontos, hogy gondoljunk az ifikre, őket nehezen érjük el. Mér az is eredmény lenne, ha társasoznának, és nem a gép előtt ülnének. Jó lenne, hogy egyre több program szervezésébe, bonyolításába be tudnánk vonni a tavaly mellénk állt lányokat. Ezt vállalhatónak tartjátok?
B.P.E.: Igen
Z.Z.: Igen
Sz-T.K: Köszönöm. Először is vázoljuk fel, hogy mi az, ami sikeres, és ezeket mindenképpen erősítsük. Az Útravaló Program, tehát az évben született, ovit kezdő, iskolát kezdő és felsőbe induló gyerekek könyvcsomaggal való köszöntése. Ezt eddig is én intéztem, viszonylag sok előkészítő munkával jár, a képült könyves kapcsolatok stabilak. Az egyik kiadó kiszállt, de helyette egy másik támogatja a programot. Ezt a programot örömmel viszem tovább. 2013-ban a könyveket a polgármester adta át, ami nagyon jól mutatja, hogy a program erősödik, sőt, már a falu büszkesége. Emlékezzetek, hogy előző évben csak felkonferált, azelőtt pedig nem is a falu rendezvényén volt az átadó.  Ezt nagyon fontos lenne minél tovább megtartani. Az ovis néptánc a legrégebbi programunk, ár nemcsak ovis, hanem ovis és kisiskolás néptánc.  Havi díjat már nem szedünk, a tanárnő önkéntesünk, aki utazási költségtérítést kap. Jó lenne egy farsangi, egy tavaszi, egy  húsvéti, egy anyák napi,  és egy őszi kézművest a nagylányok bevonásával. Tavasszal és ősszel lehetne ismét madarászat, , de legalább egy, Balázs elfoglaltságára tekintette. Szeretném folytatni a Rainbow-partnerséget, ami egyrészt a minőségi gyerekkönyvek árusítását jelenti, de a Kaméleon-olvasóklubot is, a gyerekek szeretik, kitartóan csinálják. A könyveladás mindinkább csökken, de ez nem az egyesület fő profilja, nem tudok sok energiát az árusításba fektetni. Jó lenne erősíteni, hogy az oviba programokat vigyünk be, hiszen változatlanul van olyan kisgyerek, akit a hétvégi programokra nem hoznak el, vagy csak nem engedik el, pedig a szomszédban lakik. Szeretnék egy író-olvasó találkozót a könyv napján, áprilisban. Az ovi nem tart igényt tovább a Papírszínházra. Ellenben van egy új önkéntesünk, aki vállalta, hogy kéthavonta egy komplett foglalkozást tart a Kamishibaira építve Damásdi mesevár címen. Az AGE of HOPE Alapítvány a legerősebb szakmai kapcsolatunk lett. A gyereknapi rendezvényünk egyben az ő kiemelt rendezvényük is lesz, illetve kaptunk tőlük kézműves eszközöket, alapanyagokat. Bíber Egyesülettel is folyamatos az együttműködés. A Bohócok a láthatáron csoport jelezte, hogy az útiköltségük megtérítése esetén egész napos programmal tudnak jönni hozzánk szeptemberben. A rajzpályázatok ismét népszerűek lettek.  Az IKSZT-ben a dolgainkat, játékokat, könyveket, kézműves cuccokat, ezzel kapcsolatban egyeztetni, illetve megállapodni kell a polgármesterrel. Meg egyébként is általánosságban az IKSZT-ről.
Az NKA pályázaton nyert összegből egy nagyobb tételt tudunk buszos kirándulásra költeni. Korábban már beszélgettünk erről, és egyelőre úgy tűnik, hogy a Pilisi Parkerdőbe lenne jó menni. Az NKA forrásból tudunk még költeni a gyereknapra, a többi tétel kifejezetten működésre költhető el, arról itt most nem ejtsünk szót. Valami ötlet még?

Sz-T.K.: Nincs. Köszönöm a részvételt.  mivel további napirendi pontunk nincs, az ülést 18. 25-kor berekesztem.



Lejegyezte: Boksayné Pap Emese, titkár, 2014. február 16-én, Ipolydamásdon

                                                                                                                                            
Boksayné Pap Emese, titkár                                                   Zebegényi Zétény, elnökségi tag

                                                                                             

                                               dr.. Szabó-Tasi Katalin, elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése