2012. február 17., péntek

A 2011. december 9-i Felügyelő Bizottsági Ülés Jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV



A Talea Viridis Egyesület 2011. december 9-én, az egyesület székhelyén megtartott

felügyelő bizottsági ülésről

Jelen vannak:


Berezvai Péter fb. elnök

Zoller Ágnes fb. tag

dr. Jójárt Bíborka fb. tag
dr. Szabó-Tasi Katalin, elnök

Horváth Balázs, tag



A jegyzőkönyvet Zoller Ágnes, fb. tag vezeti.



A felügyelő bizottsági ülést az fb. elnök vezeti, kezdete 17. óra 10 perc



B. P. .: Köszöntöm az egybegyűlteket a Talea Viridis Egyesület év felügyelő bizottsági ülésén. Megállapítom, hogy valamennyi felügyelő bizottsági tag megjelent, így az fb. határozatképes.

Tájékoztatom a jelenlévőket, hogy a meghívó szerinti napirend a következő:
1. Az egyesület 2010. évi gazdálkodásának áttekintése

2. Az egyesület 2010. évi közhasznú tevékenységének áttekintése, összevetése gazdálkodásával
Első kérdés, hogy van-e valamilyen észrevétel a meghívóval, az abban foglaltakkal kapcsolatban, illetve, hogy szeretné-e bárki, hogy más napirendi pontunk is legyen.

Nincs észrevétel.

Akkor kérem, hogy térjünk az első napirendi pontra, amely az egyesület 2010. évi gazdálkodásának áttekintése. A könyvelt anyagokat mindenkinek rendelkezésére bocsátom.
(A jelenlévők áttekintik a főkönyvet és a kivonatot, az elnök által vezetett házipénztár 2010. re vonatkozó részét)
B.P.: Van-e valakinek valamilyen észrevétele, hozzászólása. A könyvelést Horváth Balázs készítette, elsősorban ő tud válaszolni a kérdésekre.

Dr. J. B.: a gyerekeknek vásárolt eszközök nyilvántartása megvan? Szükséges?

H. B.: amennyiben az egyszeri beszerzési érték nem haladja meg a 100.000. forintot, nem kell ilyen nyilvántartást vezetni.
Sz-T.K.: többször felmerült bennem is, én is megkérdeztem Balázstól. Sok eszközünk nincs, illetve, ami van, az ún. fogyóeszköz: festékek, ceruzák. A tollas-ütőkből 2 pár, és a hullahopp karikák tönkrementek. Ami nagyobb érték, az a Papírszínház szett, többször kölcsönadtuk már az ovinak, magánszemélyeknek. Megfontolom, hogy ennek a mozgásáról füzetet vezetek.

B.P.: További kérdés?

(nincs)
B.P.: Nincs kérdés, hozzászólás. Megállapítom, hogy a könyvelés forintra pontosan megegyezik a papír alapú számlákkal, semmilyen eltérés nincs.

Kérem, hogy az fb. tagjai döntsenek arról, hogy az egyesület gazdálkodását helyénvalónak, jogszabálykövetőnek tekintik-e?

1/2011. (XII. 09.) Felügyeli Bizottsági Határozat

A Talea Egyesület 2010. évi gazdálkodását a Felügyelő Bizottság áttekintette, és egyhangúlag megfelelőnek, jogszabályszerűnek ítélte.


B.P.: Köszönöm. Ismertetem a második napirendi pontot: egyesület 2010. évi közhasznú tevékenységének áttekintése, összevetése gazdálkodásával. Kérek mindenkit, hogy olvassa el az elnökség beszámolóját a 2010. évi tevékenységről, amit a közgyűlés egyébként elfogadott, és a közhasznúsági jelentést is, a számadatokkal egyetemben.

(Az fb. tagok áttekintik az iratokat.)

B.P.: Van-e valakinek kérdése, hozzáfűzni valója?

Dr. J. B.: én rendben lévőnek találom, a kiadások illeszkednek az egyesület vállalásához, felesleges kiadás, vagy hangsúlyeltolódás nincs.

Z. Á.: egyetértek.

B. P.: akkor kérem, hogy aki a közhasznú tevékenységet és a gazdálkodást koherensnek találja, kézfeltartással jelezze. Köszönöm.

2/2011. (XII. 09.) Felügyeli Bizottsági Határozat
A Talea Egyesület 2010. évi közhasznú tevékenységét, ezzel kapcsolatos beszámolóját, közhasznúsági jelentését a Felügyelő Bizottság áttekintette, és egyhangúlag megfelelőnek, a gazdálkodással összeegyeztethetőnek ítélte.

Mivel további napirendi pontunk nincs, az ülést 18. 55-kor berekesztem.


Lejegyezte: Zoller Ágnes, 2011. december 9-én, Ipolydamásdon


Dr. Jójárt Bíborka fb. tag Zoller Ágnes fb. tag

Berezvai Péter, fb. elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése