2013. november 17., vasárnap

Képek a robotos foglalkozásról

Többen úgy véltük, hogy igazán itt az ideje egy inkább  "fiús" téma köré épített foglalkozásnak, lévén, hogy a legtöbb kézműves foglalkozáson - még ha valamilyen ünnep köré is szerveztük - gyakrabban voltak inkább kislányoknak tetsző technikák (gyöngyözés, szalagok, virágok, fonás).Jó ötlet volt, a robotos foglalkozást a kisfiúk teljesen magukénak érezték. Persze, a kislányok is, éljen a gender. 

Egy rövid film-egyveleggel kezdtünk, háztartási robotokat, kisvakond robotos kalandját, és néhány képkockát néztünk meg Wall-e történetéből  (természetesen csak közösségi portálokon fellelhető filmrészleteket.) Egy kis alapozó beszélgetés, és indult a kézműveskedés. 


A legjobban a színezett sólisztgyurma tetszett a gyerekeknek, rengeteg ötletes robotfigura készült.











A segítő nagylányok is átadták magukat a játéknak. 


Egy másik asztalon a kartondobozokból készített robotok dekorációja készült, itt épp Wall-e szeme. Bocsánat, audiovizuális egysége. 

És íme Wall-e:



Kombinált robot készül papírból ÉS gyurmából:


 


Robo-kroko


Az alkotásokat egy spontán festés zárta, arról nem készültek képek. Így ütöttük el az időt, amíg Hugyecz Petire (Peat-R Dance Team Tánciskola) vártunk, aki egy robotos táncot tanított be a gyerekeknek. 










A lelkes pörgés forgás, lépés, esés kombinációja után a megfáradt kis robotolók robotfej alakú szendvicset és robotos sütit falatozhattak. Minden elfogyott!





Köszönet az önkormányzatnak a teremhasználatért, Fridmann Dorottyának az előkészületek során és a rendezvényen nyújtott segítségért és fotókért, Hugyecz Petinek a szuper koreográfiáért és a profi levezetésért, Szandinak és Dórinak a sok-sok segítségért, és persze mindenkinek, aki eljött!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése