2013. február 16., szombat

A 2013. február 14-i elnökségi ülés jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV

A Talea Viridis Egyesület 2013. február 14-én, az egyesület székhelyén megtartott
elnökségi üléséről
Jelen vannak:

Gyatyel Erika                           elnökségi tag
Boksayné Pap Emese              titkár, elnökségi tag
dr. Szabó-Tasi Katalin             elnök

A jegyzőkönyvet vezeti Boksayné Pap Emese, titkár.

Az Elnökségi Ülést az elnök vezeti, kezdete 17. óra 15 perc


Sz-T.K.: Köszöntöm az egybegyűlteket a Talea Viridis Egyesület 2013. évi első elnökségi ülésén. Megállapítom, hogy valamennyi elnökségi tag megjelent, így az elnökség határozatképes. Első kérdés, hogy van-e valamilyen észrevétel a meghívóval, az abban foglaltakkal kapcsolatban, illetve, hogy szeretné-e bárki, hogy más napirendi pontunk is legyen.
Nincs észrevétel. Akkor kérem, hogy döntsünk az első napirendi pontban, amely a 2013.  évi tagdíjak megállapítása.
Van-e javaslat ezzel kapcsolatban?
Gy.E.: Szerintem ugyanannyi maradjon, mint tavaly, 2500 Forint.
B. P. E.: Egyetértek.
Sz-T.K.: Én is egyetértek. A pártoló tagok tagdíja?
Gy. E. az mennyi is?
Sz-T. K.: 20.000. forint.
Gy.E.: Szerintem az is maradjon.
B.P.E.: Szerintem is.
Sz-T. K.: Én is.  Kérem, szavazzunk.


1/2013. (II. 14.) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület 2013. évi rendes tagdíja 2500 forint – azaz kettőezer ötszáz forint –
, az éves pártolói tagdíj 20.000. forint – azaz húszezer – forint.

Sz-T. K.: A második napirendi pont a tavalyi évről az elnökségi beszámoló elkészítése. Ezt előkészítettem, kérlek, nézzétek át, és véleményezzétek.
(Olvasnak)
B.P.E.: Nekem rendben lévőnek tűnik.
Gy.E.: Nekem is.
Sz-T.K: akkor kérem, véglegesítsük az elnökség beszámolóját, és kérem szépen a jóváhagyásotokat, hogy a bemutatott vázlat alapján elkészítsem az elnökségi beszámolót, és aláírás után a holnapra összehívott közgyűlésnek bemutassam.


2/2013. (II. 14.) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület Elnöksége megbízza az elnököt, hogy a megtárgyalt vázlat alapján írásban készítse el az elnökségi beszámolót a 2012. évi tevékenységről, és azt bocsássa a Közgyűlés rendelkezésére.

Sz-T. K: A harmadik napirendi pont a közhasznúsági jelentés elkészítése. Ezt is előkészítettem Horváth Balázzsal együtt, aki a könyvelőnk. Lényegében a beszámoló tervezetének a pénzügyi adatokkal való összesítése. Kérlek, nézzétek meg, hogy így megfelelő-e.
(Olvasnak)
Gy.E. : Szerintem rendben van.
B.P.E.: Szerintem is igen, rendben.
Sz-T. K.: Köszönöm. Kérem, akkor szavazzunk.

3/20123. (II. 14.) Elnökségi Határozat
A Talea Egyesület Elnöksége az elnök által előkészített közhasznúsági jelentés tervezetét elfogadja, és megbízza az elnököt, hogy a szóbeli részt kiegészítve véglegesítse, és bocsássa azt a Közgyűlés rendelkezésére.

Sz-T. K: A negyedik, utolsó napirendi pont a 2013. évi tevékenység irányvonalainak meghatározása, programtervek megvitatása. A tavalyi tendenciához képest annyi a változás, hogy a 12-14 évesek közül sikerült jó kapcsolatot kialakítani 5-6 kislánnyal, akik a legutóbbi kézműves foglalkozáson nagyon jól szerepeltek. Ezért – fenntartva a tavalyi irányvonalat, hogy az óvodás-kisiskolás korosztálynak, illetve családoknak kínáljunk helyben elérhető kultúr- és sportprogramokat, az ifjúsági csapatnak szóló egyetlen eddig sikeres programunkat szeretném, ha erősítenénk, ez pedig a filmklub, illetve jó lenne, hogy egyre több program szervezésébe, bonyolításába be tudnánk vonni a lányokat. Ezt vállalhatónak tartjátok?
Gy.E..: Igen.
B.P.E.: Én is.
Sz-T.K: Köszönöm. Először is vázoljuk fel, hogy mi az, ami sikeres, és ezeket mindenképpen erősítsük. Az Útravaló Program, tehát az évben született, ovit kezdő, iskolát kezdő és felsőbe induló gyerekek könyvcsomaggal való köszöntése. Ezt eddig is én intéztem, viszonylag sok előkészítő munkával jár, és kapcsolatépítéssel, szívesen viszem tovább. Idén már nagyobb publicitást kapott, a falukarácsonyon volt az átadás, és a gyerekektől, szülőktől jövő visszajelzések is pozitívak. Ezt nagyon fontos lenne minél tovább megtartani. Szerencsére a minket stabilan támogató 3 kiadó jóvoltából ennek nagy az esélye. Az ovis néptánc újraindult, végül csak novembertől, és sokszor marad el óra, legtöbbször a tanárnő gyermekeinek betegsége miatt, de még így is rendszeresnek mondható. A lebonyolítást Ziman Andi, korábbi tagunk intézte és intézi most is, és havi fix díjat szedünk. Ez egyébként bevált, az 5 illetve némelyik hónapban 7 jelentkező stabilan jár, részt vesz a programon. A jövőre nézve el kellene gondolkodni az alsós néptáncon is, mert az első korosztály jövőre már iskolát kezd, kár lenne, ha emiatt kimaradnának. Jó lenne egy húsvéti és egy őszi kézművest a nagylányok bevonásával. Tavasszal és ősszel lehetne ismét madarászat, mert ezek bejöttek a gyerekeknek. Szeretném folytatni a Rainbow-partnerséget, ami egyrészt a minőségi gyerekkönyvek árusítását jelenti, de a Kaméleon-olvasóklubot is, a gyerekek szeretik, kitartóan csinálják. A valósághoz azonban az is hozzátartozok, hogy könyveket egyre kevesebben vesznek, érezhetően visszaesett a könyveladásunk. Ez nem baj, csak szomorú, mert egyrészt jelenti, hogy akinek korábban jutott, most nem jut erre pénz, másrészt kevesebb jó könyv jut el így a gyerekekhez. Az ovis madarászat támogatása egyszeri alkalom volt, és a 2012-13-as nevelési évre szólt, idén nincs rá szükség. Mivel azonos a gyerekösszetétel (vagy közel azonos) a programot legkorábban 2 év múlva érdemes megismételni.
Jó lenne erősíteni, hogy az oviba programokat vigyünk be, hiszen változatlanul van olyan kisgyerek, akit a hétvégi programokra nem hoznak el, vagy csak nem engedik el, pedig a szomszédban lakik. Ha a programot bevisszük az oviba, akkor ott eléri a gyermeket, és kaphat valami pluszt. Továbbra is szeretném, hogy havonta egyszer Papírszínház legyen bent. Ezzel kapcsolatban egyeztetek még az óvónővel. Májusban vagy szeptemberben szeretném, ha meg tudnánk valósítani egy-egy sportnapot, több helyszínnel, csapatokkal, feladatokkal. A tavalyi sikertelen próbálkozás azt mutatja, hogy külsősök bevonásával fog csak menni. Ezzel kapcsolatban kérlek, invitáljatok segítőket egy tematikus kaland-nap megvalósítására. Ahogyan már mondtam, a filmklub megérte, hogy még egy esélyt adjunk neki, ezt is folytatni szeretném.
Alakul egy együttműködés az AGE of HOPE Alapítvánnyal, áprilisban szakmai segítséget nyújtunk nekik egy tésai táborozás lebonyolításakor, illetve a kóspallagi Bíber Egyesülettel is nagyon jól alakul az együttműködés.
Gy.E..: Volt rajzpályázat, mesemondás. Azokat folytatjuk?
Sz-T. K: A mesemondó alkalomra senki nem jelentkezett. Szerintetek érdemes megpróbálni?
Gy.E.: Egy próbát megér. Akár a legkisebbeknek, akár a kisiskolásoknak. Hátha bátrabbak.
Sz-T.K.: A rajzpályázat sikeres volt, kettő is, és nagyon jó rajzok jöttek be.
B.P.E: Akkor azt ne adjuk fel.
Sz-T.K.: Rendben. Fontos még, hogy a nemsoká átadandó IKSZT házban jó lenne egy sarok, ahol tárulhatnánk a dolgainkat, játékokat, könyveket, kézműves cuccokat, ezzel kapcsolatban egyeztetni kell a polgármesterrel. Meg egyébként is általánosságban az IKSZT-ről. Felmerült, hogy lehetne esetleg sport (jóga) vagy táncfoglalkozást tartani ott,ha alkalmas a hely, és az nagyon nagy előrelépés lenne. Illetve, nagyon tetszett az ovisoknak a Télapó és Ezüstmackó bábelőadás. A környező ovik is érdeklődtek, csak rossz volt az időzítés. Ha jól rászervezünk, hívhatnánk egy nagyobb létszámot, és lehetne bábszínház ismét helyben. Szerintetek?
Gy.E.: De a közönséget előre leszervezve csak.
B.P.E.: Nem túl nagy falat ez?
Sz-T.K. Miután megvan a közönség, nem feltétlenül. Lássuk meg, hogy tavasszal milyen a kapacitás, és úgy véglegesítsük. Így rendben?
Gy.E.:Igen.
B.P.E.: Oké, rendben.
Sz-T.K.: Valami még, amiről beszélnünk kéne?
Gy.E.:Szerintem ez a sok ötlet pont elég feladat lesz.
B.P.E.: Nekem sincs újabb ötletem.
Sz-T.K.: Köszönöm szépen akkor a részvételeteket: mivel további napirendi pontunk nincs, az ülést 18. 55-kor berekesztem.



Lejegyezte: Boksayné Pap Emese, titkár, 2013. február 14-én, Ipolydamásdon

                                                                                                                                            
Boksayné Pap Emese, titkár                                                   Gyatyel Erika, elnökségi tag

                                                                                             

                                               dr.. Szabó-Tasi Katalin, elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése