2013. január 25., péntek

Beszámoló és képek a 2012. évi Útravaló - könyvátadásról

Idén másodszor tudtunk könyvcsomagot ajándékozni a falubeli gyerekeknek a Csimota, a Két Egér, a Cerkabella és a Manó Könyvek kiadók jóvoltából. A második év - önmagában is jelentős - mégis, amiatt is fontos, hogy így valóban rendszerré kezd erősödni ez a programunk, és egyre erősebb bennünk a hit és a meggyőződés, hogy sikerült egy hosszútávú program magjait elültetni, és a megvalósításban is jó úton járunk. 

Ahogyan 2011-ben, 2012-ben is névre szóló könyvcsomagot kapott minden olyan ipolydamásdi kisgyerek, aki ebben az évben (az átadóig meg)szültett, elkezdte az ovit, az iskolát, illetve a felső tagozatot. 



A könyvek - a fent már felsorolt kiadók jóvoltából - művészi igényességű, és válogatott tartalmú, jó állapotú kiadványok, valamennyi önmagában is ajándék, együtt azonban komoly ajándék. Nem feltétlenül a pénzbeli értékük miatt (bár amiatt is), hanem az üzenet miatt is, amit az átadón hangsúlyoztunk. Olvasni, elmerülni egy történetben, egy jó és szép történetben: jó. A kisgyermekünket ölbe venni, és olvasóvá nevelni komoly feladat. Egy gyermekvédelmi egyesületnek pedig, különösen, egy le-lemaradozó térségben ezt felkarolni, támogatni, kötelező. 



Házilag készített ex librisekkel próbáltuk meg személyes ajándékká tenni a könyveket, de azokat nem ragasztottuk be a könyvekbe, a szülőkre, gyerekekre bíztuk.



A személyességet az egyenkénti átadással is erősítettük. Úgy véljük, fontos üzenete van annak is, hogy a falu hivatalos karácsonyi ünnepségén tehettük ezt meg - köszönjük a helyi önkormányzatnak a lehetőséget! - hiszen a közösség egészének figyelő tekintete előtt hívtuk ki a gyerekeket.

 Átadás:
 Büszke öröm:

 Izgalmas! (a fiúk a bal szélen a Nem puszilom meg a mamát! című könyvet találják viccesnek)

 Birtokba vétel:




Külön köszönjük Nyulas Ágnesnek, Pásztor-Csörgei Andreának, Mészáros Jánosnak és Tsík Sándornak tevékeny, együttműködő segítségét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése