2015. december 29., kedd

2015. 12. 28. közgyűlés jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV

A Talea Egyesület 2015. december 28-án az egyesület székhelyén megtartott
közgyűlésről

Jelen vannak:

Boksayné Pap Emese             titkár
Zebegényi Zétény                  tag, alelnök
dr. Szabó-Tasi Katalin           elnök
Szabó Áron                            tag
Berezvai Péter                        tag
Gyatyel Erika                         tag
Zoller Ágnes                          tag
Bertényi Balázs                      tag
Tasi Judit                                tag



Sz-T.K.: Köszöntöm a megjelenteket közgyűlésünkön. Tájékoztatom a megjelenteket, hogy az alapszabály szerint: „A közgyűlés a megnyitását követően megválasztja a levezető elnököt, valamint a jegyzőkönyvvezetőt. A Közgyűlés ezt követően megválasztja a jegyzőkönyvet hitelesítő két tagot. A közgyűlés levezető elnöke illetve a hitelesítő tagok csak az egyesület tagjai közül választhatók.  Közgyűlésen minden tagnak egy szavazata van. Szavazni csak személyesen lehet, a szavazati jog nem átruházható, a tagot meghatalmazott nem képviselheti.  A közgyűlés határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkező tagok több mint fele (50%-a plusz egy fő) jelen van. A közgyűlés a határozatait nyílt szavazással hozza. Bármelyik tag indítványára a közgyűlés úgy határozhat, hogy a megjelölt napirenddel kapcsolatban titkos szavazással határoz. Ha egy tag vagy alapító valamely ügyben nem szavazhat, őt az adott határozat meghozatalánál a határozatképesség megállapítása során figyelmen kívül kell hagyni. A határozathozatalhoz egyszerű szótöbbség szükséges. A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvben meg kell jelölni a közgyűlés helyét, idejét, továbbá a jelenléti ívre utalással fel kell sorolni a közgyűlésen megjelent személyeket. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a javasolt illetve elfogadott napirendet, az egyes napirendi pontokkal kapcsolatban hozott határozatokat. A jegyzőkönyvet a közgyűlés elnöke, a jegyzőkönyvvezetőnek megválasztott személy és a közgyűlés tagjai közül választott hitelesítő aláírásával hitelesíti. A közgyűlésen hozott határozatokat a szavazatszámlálók jelentése alapján a levezető elnök szóban kihirdeti.”

Ezek alapján levezető először elnököt kell választani. Kérem, kézfeltartással jelezze, aki levezető elnöknek jelentkezik:
Szabó Áron, köszönöm.
Sz-T. K.: - Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Szabó Áront levezető elnöknek.
Mindenki igennel felelve elfogadja.
Sz.Á.: Köszönöm. Kérem, hogy válasszunk jegyzőkönyvvezetőt. Ki jelentkezik jegyzőkönyvvezetőnek? Zebegényi Zétény, köszönöm. Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Zétát jegyzőkönyvvezetőnek.
Mindenki igennel felelve elfogadja. A jegyzőkönyv hitelesítőinek megválasztása következik. Ki jelentkezik hitelesítőnek? Szabó-Tasi Katalin és Berezvai Péter köszönöm. Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Berezvai Pétert és Szabó-Tasi Katalint a jegyzőkönyv hitelesítőinek?
Mindenki igennel felelve elfogadja.

Mivel a közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazásra jogosultaknak 50%-a +1 fő jelen van, és ez a jelenlegi taglétszám tizenöt, ennek fele 7 és fél, azaz nyolc, így kilenc fő részvétele esetén vagyunk határozatképesek. Mivel kilenc fő van jelen, így a közgyűlés határozatképes.

A közgyűlés tárgysorozata a következő:

1.       A Törvényszék alapszabállyal kapcsolatos hiánypótlási felhívásának teljesítése
2.      Döntés az egyesület Alapszabályának módosításával kapcsolatban.


Sz.Á.: Kérdezem, hogy van-e valamilyen észrevétel a meghívóval, az abban foglaltakkal kapcsolatban.
-
Nincs észrevétel. Akkor javaslom, hogy haladjunk napirendi pontok szerint.

  1. A Törvényszék alapszabállyal kapcsolatos hiánypótlási felhívásának teljesítése



Sz.Á.: Kata több példányban rendelkezésre bocsátotta a Törvényszék levelét, kérem, mindenki olvassa el. Illetve, Kata, kérlek, szóban is összegezd.

---olvasnak---

Sz.T. K.: Ahogyan az a leírtakból is látszik, néhány pontban a nemrég elfogadott Alapszabályunk kiegészítésre és módosításra szorul. Ezek egyértelműek a Törvényszék levelében. Ha az előírt módosításokat nem vezetjük be, akkor a kérelmünket a Törvényszék jogszerűen elutasítja. Az előírt változtatásokkal egységes Alapszabályt előkészítettem.

--- tudomásul veszik---

Sz.Á.: Következhet a 2. napirendi pont: döntés az egyesület Alapszabályának módosításával kapcsolatban. Kérem, hogy aki elfogadja a Törvényszék által meghatározott módosításokat tartalmazó Alapszabályt, kézfeltartással jelezze.

B.P. és Sz.T.K.: - Kilenc kezet látunk.

Sz.Á.: Kézfeltartás és számolás után megállapítom, hogy a közgyűlés egyhangúlag elfogadta a módosításokat tartalmazó Alapszabályt.

7/2015. (XII. 28.) számú közgyűlési határozat
A közgyűlés jelenlévő tagjai egyhangú határozattal elfogadják a módosított Alapszabályt.


Sz.Á.: További napirendi pontunk nem volt, köszönöm a részvételt, és a közgyűlést 2015. december 28-án 18.35-kor berekesztem.

Lejegyezte: Zebegényi Zétény 2015. december 28-án, Ipolydamásdon

                                                                                                                                                                    
dr. Szabó-Tasi Katalin, hitelesítő                              Berezvai Péter, hitelesítő


                                                                                                                                
Szabó Áron, levezető elnök                                      Zebegényi Zétény, jegyzőkönyvvezető







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése