2014. december 31., szerda

A 2014.12.30-i közgyűlés jegyzőkönyve

JEGYZŐKÖNYV

A Talea Viridis Egyesület 2014. december 30-án 17:00 kor az egyesület székhelyén megtartott közgyűlésről

Jelen vannak (jelenléti ív mellékelve):

Berezvai Péter
Bertényi Balázs         
Boksayné Pap Emese
Gyatyel Erika
Horváth Balázs
Kerényi Réka 
Szabó Áron                           
dr. Szabó-Tasi Katalin
Tasi Judit
Zoller Ágnes
Zebegényi Zétény

             
A Közgyűlés kezdete 17.05 perc

Sz-T.K.: Köszöntöm az egybegyűlteket a Talea Viridis Egyesület 2014. évi negyedik közgyűlésén. Röviden ismertetem az új alapszabály szerinti eljárást:

„A közgyűlés a megnyitását követően megválasztja a levezető elnököt, valamint a jegyzőkönyvvezetőt. A Közgyűlés ezt követően megválasztja a jegyzőkönyvet hitelesítő két tagot. A közgyűlés levezető elnöke illetve a hitelesítő tagok csak az Egyesület tagjai közül választhatók.  Közgyűlésen minden tagnak egy szavazata van. Szavazni csak személyesen lehet, a szavazati jog nem átruházható, a tagot meghatalmazott nem képviselheti.  A közgyűlés határozatképes, ha a szavazati joggal rendelkező tagok több mint fele (50%-a plusz egy fő) jelen van. A közgyűlés a határozatait nyílt szavazással hozza. Bármelyik tag indítványára a közgyűlés úgy határozhat, hogy a megjelölt napirenddel kapcsolatban titkos szavazással határoz. Ha egy tag vagy alapító valamely ügyben nem szavazhat, őt az adott határozat meghozatalánál a határozatképesség megállapítása során figyelmen kívül kell hagyni. A határozathozatalhoz egyszerű szótöbbség szükséges. Szavazategyenlőség esetén az Elnök szavazata dönt. A tisztségviselők megválasztásához a jelenlévők többségi szavazata szükséges.
A határozat meghozatalakor nem szavazhat az,
a) akit a határozat kötelezettség vagy felelősség alól mentesít vagy a jogi személy terhére másfajta előnyben részesít;
b) akivel a határozat szerint szerződést kell kötni;
c) aki ellen a határozat alapján pert kell indítani;
d) akinek olyan hozzátartozója érdekelt a döntésben, aki a jogi személynek nem tagja vagy alapítója;
e) aki a döntésben érdekelt más szervezettel többségi befolyáson alapuló kapcsolatban áll; vagy
f) aki egyébként személyesen érdekelt a döntésben.

A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvben meg kell jelölni a közgyűlés helyét, idejét, továbbá a jelenléti ívre utalással fel kell sorolni a közgyűlésen megjelent személyeket. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a javasolt illetve elfogadott napirendet, az egyes napirendi pontokkal kapcsolatban hozott határozatokat. A jegyzőkönyvet a közgyűlés elnöke, a jegyzőkönyvvezetőnek megválasztott személy és a közgyűlés tagjai közül választott hitelesítő aláírásával hitelesíti. A közgyűlésen hozott határozatokat a szavazatszámlálók jelentése alapján a levezető elnök szóban kihirdeti.”

Ezek alapján levezető először elnököt kell választani. Kérem, kézfeltartással jelezze, aki levezető elnöknek jelentkezik:
Szabó Áron, köszönöm.
Sz-T. K.: - Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Szabó Áront levezető elnöknek.
Mindenki igennel felelve elfogadja.

Sz.Á.: Köszönöm. Kérem, hogy válasszunk jegyzőkönyvvezetőt. Ki jelentkezik jegyzőkönyvvezetőnek? Boksayné Pap Emese, köszönöm. Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Emesét jegyzőkönyvvezetőnek.
Mindenki igennel felelve elfogadja. A jegyzőkönyv hitelesítőinek megválasztása következik. Ki jelentkezik hitelesítőnek? Zebegényi Zétény és Berezvai Péter köszönöm. Kérdezem a jelenlévőket, hogy elfogadják-e Berezvai Pétert és Zebegényi Zétényt a jegyzőkönyv hitelesítőinek?
Mindenki igennel felelve elfogadja.

Mivel a közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazásra jogosultaknak 50%-a +1 fő jelen van, és ez a jelenlegi taglétszám szerint kilenc fő részvételét jelenti. Tizenegy fő van jelen, de mivel vezető tisztségviselő megválasztásáról van szó, a jelentkező nem számít a határozatképesség szempontjából.
Mint tudjátok, az elnök öt éves mandátuma lejárt, így elnök választása szükséges. A korábbi elnök egyszer, újabb öt évre újraválasztható (az új és a régi alapszabály szerint is). Kérdezem, hogy a meghívóban foglaltakat átgondolva ki kíván jelöltként indulni a Talea Egyesület elnöki pozíciójára, és milyen időintervallumra (jelzem, ez új elnök esetében sem lehet hosszabb öt évnél.)

Sz-T.K.: -Én, amennyiben nincs más jelentkező, jelentkezem, további öt évre. Azzal együtt, hogy az egyesület közhasznúsági státuszának elveszítéséért elsősorban én vagyok a felelős.

Sz.Á.: - Köszönöm. Van-e más jelentkező? Nincs

Sz.Á.: - Rendben. Megállapítom, hogy az egyesület elnökének egyetlen jelölt, Szabó-Tasi Katalin jelentkezett, aki öt évre, azaz 2019. december 30-áig vállalja megválasztása esetén az elnökségi tisztséget. A jelölt nem szavazhat, a szavazás tíz fővel érvényes. A vezető tisztségviselő megválasztásához a jelenlévők többségi szavazata szükséges.
Kérem a jelenlévőket, hogy aki a jelölt elnökké választását támogatja, hangos igen, aki pedig nem támogatja, hangos nemmel szavazzon.

Berezvai Péter - igen
Bertényi Balázs - igen           
Boksayné Pap Emese - igen
Gyatyel Erika – igen
Horváth Balázs - igen
Kerényi Réka  - igen
Szabó Áron - igen     
Tasi Judit - igen         
Zoller Ágnes – igen
Zebegényi Zétény - igen

Sz.Á.: Megállapítom, hogy a jelenlévők tíz igen és nulla nem szavazattal, többséggel megválasztották Szabó-Tasi Katalint a Talea Egyesület elnökének 2019. december 30-áig. Ezennel kihirdetem a következő határozatot:

7/2014. (XII.30.) számú közgyűlési határozat
A közgyűlés jelenlévő tagjai teljes többségi határozattal megválasztották dr. Szabó-Tasi Katalint az egyesület elnökének öt évre, 2019. december 30-áig.

Több napirendi pontunk nincs. Amennyiben más nem merül fel, a közgyűlést 2014. december 30-án 17.40 perckor berekesztem, és mindenkinek boldog új évet kívánok.

A jegyzőkönyvet lejegyezte Boksayné Pap Emese 2014. december 30-án.



                                                                                                                                                                               
Szabó Áron                                                                           Boksayné Pap Emese

                                                                                                                                            
Berezvai Péter                                                                                   Zebegényi Zétény

                                              
Szabó-Tasi Katalin




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése