2010. február 22., hétfő

A Talea Egyesület alakuló közgyűlésének jegyzőkönyve, 2009. október 02.

JEGYZŐKÖNYV
amely készült 2009. október 2-án 18:00 órai kezdettel a
Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület
megismételt alakuló közgyűlésén
az Ipolydamásd – 2631, Fő út 63. szám alatt.
________________________________________

Jelen vannak: a jelen jegyzőkönyv jelenléti ívén szereplő, a 2009. június 23-i alakuló közgyűlésen részt vettekkel számban és összetételben is megegyező 11 fő.
dr. Szabó-Tasi Katalin, a megismételt alakuló közgyűlés szervezője köszöntötte a megjelenteket, majd szó szerint ismertette a Pest Megyei Bíróság 13.Pk.60.312/2009/2. számú, 2009. szeptember 9-én kelt, 2009. szeptember 15-én kézhez kapott végzését. Ezt követően bemutatta Ipolydamásd Község Önkormányzatának nyilatkozatát, mely szerint az önkormányzat hozzájárul, hogy az alakítani kívánt egyesület nevében szerepeljen a község helységneve.
Ezt követően dr. Szabó-Tasi Katalin jelentkezett a közgyűlés levezető elnökének. Javasolta, hogy a közgyűlés jegyzőkönyvvezetője Berezvai Péter, jegyzőkönyv-hitelesítők Zoller Ágnes és Bertényi Balázs, a szavazatszámláló bizottság tagjai pedig a jegyzőkönyv-hitelesítők legyenek. A jelöltek elfogadták a jelöléseket. További javaslat, észrevétel nem érkezett. Ezután a jelenlévők egyhangú, nyílt szavazással meghozták az alábbi határozatot:
1/2009. (X. 02.) számú közgyűlési határozat
Az alakuló közgyűlés levezető elnöke dr. Szabó-Tasi Katalin. Az alakuló közgyűlés jegyzőkönyvét Berezvai Péter vezeti, valamint Zoller Ágnes és Bertényi Balázs hitelesíti. A szavazatszámláló bizottság tagjai Zoller Ágnes és Bertényi Balázs.
dr. Szabó-Tasi Katalin levezető elnök ezután javaslatot tett az alakuló közgyűlés napirendjére:
1. Döntés az egyesület megalakításáról
2. Az alapszabály ismertetése, megbeszélése
3. Az alapszabály elfogadása
4. Az ügyintéző és képviseleti szervek, vezető tisztségviselők megválasztása
5. A tagdíj mértékének megállapítása
6. Egyéb kérdések
A napirenddel kapcsolatban észrevétel, javaslat nem érkezett. Ezután a jelenlévők egyhangú, nyílt szavazással meghozták az alábbi határozatot:
2/2009. (X. 02.) számú határozat

Az alakuló közgyűlés napirendje a következő a következő pontokból áll: 1. Döntés az egyesület megalakításáról, 2. Az alapszabály ismertetése, megbeszélése, 3. Az alapszabály elfogadása, 4. Az ügyintéző és képviseleti szervek, vezető tisztségviselők megválasztása, 5. A tagdíj mértékének megállapítása, 6. Egyéb kérdések

Döntés az egyesület megalakításáról
A levezető elnök kérte a megjelenteket, hogy döntsenek a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület megalapításáról. A jelenlévők egyhangú, nyílt szavazással a következő határozatot hozták:
3/2009. (X. 02.) számú határozat
A jelenlévők egyhangúlag elhatározták a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület megalapítását.
Az alapszabály ismertetése, megbeszélése
dr. Szabó-Tasi Katalin részletesen ismertette az előzőleg elérhetővé tett, és a közgyűlésen is kiosztott módosított alapszabályt, amelyben vastagon szedve szerepelnek a bíróság hivatkozott végzésében kifogásoltakat orvosló rendelkezések.
Az alapszabállyal kapcsolatban kérdés vagy módosító javaslat nem érkezett, így a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A jelenlévők egyhangú, nyílt szavazással a következő határozatot hozták:
4/2009. (X. 02.) számú határozat
A Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület megismételt alakuló közgyűlése az egyesület módosított alapszabályát elfogadta, azt a jelenlévők magukra nézve kötelezőnek tartják.
Az egyesület vezető tisztségviselőinek megválasztása
A levezető elnök ismertette, hogy az egyesület alapszabálya értelmében az ügyintéző és képviseleti szervek, ezen belül hat vezető tisztségviselő megválasztására fog sor kerülni, amelyből három fő az elnökség, három fő pedig a felügyelő bizottság tagja lesz, egyúttal jelezte, hogy az elfogadott Alapszabály szerint a vezető tisztségviselőket nyílt jelölés után titkos szavazással kell megválasztani.
A levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon az elnök, személyéről, és kérte a jelenlévőket, hogy javaslataikat tegyék meg. A jelenlévők elnöknek dr. Szabó-Tasi Katalint javasolták.
dr. Szabó-Tasi Katalin nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással a közgyűlés a következő határozatot hozta:
5/2009. (X. 02.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület elnökének dr. Szabó-Tasi Katalint választotta meg.
Ezt követően a levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon az egyesület titkára személyéről, egyúttal kérte, hogy a jelenlévők tegyenek javaslatot a titkár személyére. A jelenlévők Halmai Gellértet jelölték, aki röviden bemutatkozott, majd nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással a közgyűlés a következő határozatot hozta:
6/2009. (X. 23.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület titkárának Halmai Gellértet választotta meg.
Ezt követően a levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon az egyesület elnökségének harmadik tagja személyéről, egyúttal kérte, hogy a jelenlévők tegyenek javaslatot az elnökségi tag személyére. A jelenlévők Garai Andreát jelölték, aki röviden bemutatkozott, majd nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással a közgyűlés a következő határozatot hozta:
7/2009. (X. 02.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület elnökségi tagjának Garai Andreát választotta meg.
A levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon felügyelő bizottság elnökének a személyéről, és kérte a jelenlévőket, hogy javaslataikat tegyék meg. A jelenlévők a felügyelő bizottság elnökének Berezvai Pétert javasolták.
Berezvai Péter nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással a közgyűlés a következő határozatot hozta:
8 /2009. (X. 02.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület felügyelő bizottsága elnökének Berezvai Pétert választotta meg.
A levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon a felügyelő bizottság egyik tagja személyéről, és kérte a jelenlévőket, hogy javaslataikat tegyék meg. A jelenlévők felügyelő bizottsági tagoknak dr. Jójárt Bíborkát javasolták.
dr. Jójárt Bíborka nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással, a közgyűlés a következő határozatot hozta:
9 /2009. (X. 02.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület felügyelő bizottsága egyik tagjának dr. Jójárt Bíborkát választotta meg.

A levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon a felügyelő bizottság másik tagja személyéről, és kérte a jelenlévőket, hogy javaslataikat tegyék meg. A jelenlévők felügyelő bizottsági tagoknak Zoller Ágnest javasolták.
Zoller Ágnes nyilatkozott, miszerint megválasztása esetén a tisztséget vállalja, és a jogszabályok által kizáró körülményként meghatározott összeférhetetlenség nem áll fenn vele szemben. Ezután a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy 10 igen szavazattal és egy tartózkodással, a közgyűlés a következő határozatot hozta:
10 /2009. (X. 02.) számú határozat
Az alakuló közgyűlés a Talea Viridis – Ipolydamásd Gyermekeiért és Ifjúságáért Közhasznú Egyesület felügyelő bizottsága másik tagjának Zolller Ágnest választotta meg.

Döntés az egyesületi tagdíjról
A levezető elnök kérte a közgyűlést, hogy tegyék meg javaslataikat a 2009. évi tagdíj mértékére a rendes tagokra és a pártoló tagokra nézve. Rövid vita után az az egységes álláspont alakult ki, hogy a 2009. évi tagdíj a rendes tagok esetében 2500 forint, a pártoló tagok esetében pedig 20000 forint legyen. Ezt követően a levezető elnök szavazásra kérte a jelenlévőket a tagdíj mértékével kapcsolatban. A szavazóbizottság a szavazatok összeszámlálása alapján megállapította, hogy a közgyűlés a tagdíj mértéke tekintetében 11-11 igen szavazattal a következő határozatot hozta:
11/2009. (X. 02.) számú határozat

Az egyesületi tagok által az alapítás évében fizetendő tagdíj fejenként 2500 Ft, azaz kettőezerötszáz forint, pártoló tagok részére 20 000 Ft, azaz húszezer forint.

Egyéb kérdések
A levezető elnök javasolta, hogy a közgyűlés határozzon arról, hogy az egyesület elnökét felhatalmazza, hogy az egyesület nyilvántartásba vételével kapcsolatos ügyben ismételten eljárjon a különböző hatóságoknál. Javaslat, észrevétel nem érkezett, így a levezető elnök szavazásra bocsátotta a kérdést. A jelenlévők egyhangú, nyílt szavazással a következő határozatot hozták:
12/2009. (X. 02.) számú határozat

Az alakuló közgyűlés felhatalmazta az egyesület elnökét, hogy az egyesület nyilvántartásba vételével kapcsolatos ügyben eljárjon a különböző hatóságoknál.
A levezető elnök megállapította, hogy több javaslat, észrevétel, hozzászólás nincs, így megköszönte a jelenlévőknek a részvételt, majd több napirendi pont nem lévén, az alakuló közgyűlést 19 óra 15 perckor berekesztette.
Ipolydamásd, 2009. október 2.



dr. Szabó-Tasi Katalin, elnök
Berezvai Péter, jegyzőkönyvvezető
Zoller Ágnes, hitelesítő
Bertényi Balázs, hitelesítő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése