2016. március 9., szerda

Közgyűlés jegyzőkönyve - 2016. 03. 08.

JEGYZŐKÖNYV


A Talea Egyesület 2016. március 8-án, az egyesület székhelyén (Ipolydamásd, Fő u. 63. ) megtartott közgyűléséről

Jelen vannak: 

Bertényi Balázs

Berezvai Péter

Boksayné Pap Emese

Horváth Balázs

Zebegényi Zétény

Gyatyel Erika

Vágási Lili

Ferenczy Ernő

Szabó Áron

dr. Szabó-Tasi Katalin

Zoller Ágnes


A közgyűlést megnyitja dr. Szabó-Tasi Katalin elnök 19.15 perckor.


Sz.T.K: Köszöntöm a megjelenteket idei első közgyűlésünkön. Az új, hatályos alapszabály szerint a közgyűlés lebonyolítása a következő:
A közgyűlés a megnyitását követően megválasztja a levezető elnököt, valamint a jegyzőkönyvvezetőt. A Közgyűlés ezt követően megválasztja a jegyzőkönyvet hitelesítő két tagot. A közgyűlés levezető elnöke illetve a hitelesítő tagok csak az Egyesület tagjai közül választhatók. Közgyűlésen minden tagnak egy szavazata van. Szavazni csak személyesen lehet, a szavazati jog nem átruházható, a tagot meghatalmazott nem képviselheti. 

A közgyűlés határozatképes, ha azon a leadható szavazatok több mint felét képviselő szavazásra jogosult vesz részt. A határozatképességet minden határozathozatalnál meg kell vizsgálni. Ha egy tag valamilyen ügyben nem szavazhat, őt az adott határozat meghozatalánál a határozatképesség megállapítása során figyelmen kívül kell hagyni. A közgyűlés a határozatait nyílt szavazással hozza. Bármelyik tag indítványára a közgyűlés úgy határozhat, hogy a megjelölt napirenddel kapcsolatban titkos szavazással határoz. Ha egy tag vagy alapító valamely ügyben nem szavazhat, őt az adott határozat meghozatalánál a határozatképesség megállapítása során figyelmen kívül kell hagyni. A határozathozatalhoz egyszerű szótöbbség szükséges. Szavazategyenlőség esetén a kérdést elvetettnek kell tekinteni vagy új szavazást kell tartani. A tisztségviselők megválasztásához a jelenlévők többségi szavazata szükséges.
A határozat meghozatalakor nem szavazhat az, akit a határozat kötelezettség vagy felelősség alól mentesít vagy a jogi személy terhére másfajta előnyben részesít; akivel a határozat szerint szerződést kell kötni; aki ellen a határozat alapján pert kell indítani; akinek olyan hozzátartozója érdekelt a döntésben, aki a jogi személynek nem tagja vagy alapítója; aki a döntésben érdekelt más szervezettel többségi befolyáson alapuló kapcsolatban áll; vagy aki egyébként személyesen érdekelt a döntésben. A közgyűlésről jegyzőkönyvet kell felvenni. A jegyzőkönyvben meg kell jelölni a közgyűlés helyét, idejét, továbbá a jelenléti ívre utalással fel kell sorolni a közgyűlésen megjelent személyeket. A jegyzőkönyvben fel kell tüntetni a javasolt illetve elfogadott napirendet, az egyes napirendi pontokkal kapcsolatban hozott határozatokat. A jegyzőkönyvet a közgyűlés elnöke, a jegyzőkönyvvezetőnek megválasztott személy és a közgyűlés tagjai közül választott hitelesítő aláírásával hitelesíti. A közgyűlésen hozott határozatokat a szavazatszámlálók jelentése alapján a levezető elnök szóban kihirdeti.
Ezek alapján először is levezető elnököt kell választani, kérem, aki vállalja, kézfeltartással jelölje. Nincs jelentkező, így én vállalom a levezetést, ha megszavazzátok. Kérem a jelenlevőket, hogy aki egyetért azzal, hogy Szabó-Tasi Katalin legyen a levezető elnök, kézfeltartással jelezze. Rajtam kívül minden kéz igent jelez, köszönöm. Kérem, aki a jegyzőkönyvvezetőnek jelentkezik, szintén kézfeltartással jelezze. Emese, köszönöm. Kérem, hogy aki elfogadja Boksayné Pap Emesét jegyzőkönyvvezetőnek, kézfeltartással jelezze. Köszönöm, Emesén kívül minden kéz a magasban. Végül a jegyzőkönyv hitelesítőit kérem, ki vállalkozik? Szabó Áron, Zebegényi Zétény, köszönöm. Kérem, aki egyetért azzal, hogy Szabó Áron legyen az egyik hitelesítő, kézfeltartással jelezze? Köszönöm, mindenki igen. Kérem, aki egyetért azzal, hogy Zebegényi Zétény legyen a másik hitelesítő, jelezze. Péteren kívül mindenki igen.
Tájékoztatok mindenkit a közgyűlés napirendjéről:

1.       az elnökség beszámolója a 2015. év tevékenységéről, szavazás a beszámolóról
2.       vezető tisztségviselő választása (elnök)
3.       vezető tisztségviselő választása (titkár)
4.       az egyesület 2016. évi tevékenysége irányvonalainak meghatározása, a programok időpontjainak felvázolása
5.       döntés az egyesület 2016. évi költségvetéséről

Sz.T. K.: Mindnkinek a rendelkezésére bocsátottuk az elnökség beszámolóját, kérlek, olvassátok el.

olvasnak

Sz.T.K.: Mivel mindenki végzett, kérem a közgyűlést, hogy szavazzon, hogy elfogadja-e az elnökség beszámolóját. Az egyesület tagsága 17 fő, jelen van 11 fő. A közgyűlés határozatképes, ha azon a leadható szavazatok több mint felét képviselő szavazásra jogosult vesz részt. Jelen esetben ez 9 szavazat, és 11-en vagyunk jelen, tehát a közgyűlés határozatképes. Az elnökség beszámolójának (mely tartalmazza a pénzügyi beszámolót is) elfogadásakor nem szavazhat a 3 elnökségi tag, tehát kérem a jelenlévő további 8 főt, hogy szavazzon, elfogadja-e az elnökség 2015. évről szóló beszámolóját? Kérem a jegyzőkönyvvezetőt, hogy számolja meg az igen szavazatokat, amelyeket kézfeltartással kérek jelezni.

B.P.E. Nyolc kezet látok.

Sz.T. K.: Ez valamennyi szavazásra jogosult igen szavazata. Akkor kihirdetem a következőket:

I/2016. (III.08.) sz. közgyűlési határozat
A Talea Egyesület Közgyűlése elfogadta az elnökség 2015. évről szóló beszámolóját.


Sz-T.K: Köszönöm. 2. napirendi pontunk vezető tisztségviselő, elnök választása. Amint azt bizonyára tudjátok, az elnöki tisztségemről lemondok, reménykedve abban, hogy sikerül az egyesülte élére új elnököt választani. Erre több okom is van, elsősorban az, hogy helyben személyemben ellehetetlenültem, másrészt teljes állásban munkába kellett állnom, és emellett nem tudom teljes odaadással ellátni az elnöki teendőket. A lemondó nyilatkozat azonnal hatályos, így új tisztségviselő választása szükséges. Egyrészt, mert három tagú az elnökség, és új elnök nélkül működésképtelen az egyesület, másrészt pedig mert a bankszámla felett is csak az elnök rendelkezhet. Ismertetem az elnök feladatait, az esetleges kizáró körülményeket az Alapszabály szerint. (Röviden ismerteti.) Kérem, hogy aki vállalkozna elnöknek, az kézfeltartással jelezze. (Ferenczy Ernő jelentkezik). Kérlek Ernő, röviden mutatkozz be, és nyilatkozz, hogy megválasztásod esetén elvállalod-e az elnöki  tisztséget. 

F.E.:  Röviden bemutatkozik. Elmondja, hogy korábban vezetett már egyesületet, gyakorlata, rálátása van, a környéken él évtizedek óta, az egyesület munkáját, szellemiségét ismeri, fontosnak tartja.
Nyilatkozom, hogy az Alapszabályban foglaltakat megismertem, személyemmel szemben nem áll fenn kizáró ok, és megválasztásom esetén az elnöki tisztséget elfogadom mától a jogszabály biztosította öt éves időtartamra, 20121. március 8-áig.

Sz-T.K: Köszönöm szépen! Kérem a közgyűlés tagjait, hogy aki egyetért Ferenczy Ernő elnökké választásával, az kézfeltartással jelezze. A jelenlévő 11 főből 10 fő szavazatképes, az elnök megválasztásához pedig kétharmados többség, azaz legalább hét igen szavazat kell. Kérem a jegyzőkönyvvezetőt, hogy a szavazatokat számolja, és kérem, hogy aki igennel szavaz, emelje fel a kezét.
B.P.E.: 10 kezet látok.
Sz.T.K.: Köszönöm. Szóban kihirdetem a következőket.

II/2016. (III.08.) sz. közgyűlési határozat
A Talea Egyesület Közgyűlése Ferenczy Ernő Ervint választotta öt éves időtartamra a Talea Egyesület elnökévé.

Sz.T.K.: Köszönöm szépen, gratulálok az új elnöknek, munkájához további sikereket kívánok, és természetesen valamennyi eszközt, iratot, nyilvántartást a rendelkezésére bocsátok.

F.E.: Köszönöm szépen és köszönöm a tagságnak a bizalmat.

Sz.T.K.: Harmadik napirendi pontunk szintén vezető tisztségviselő, titkár választása. Az elnökségi ülésen Boksayné Pap Emese is jelezte, hogy mától le kíván mondani tisztségéről.
A lemondó nyilatkozat azonnal hatályos, így e tekintetben is új tisztségviselő választása szükséges. Egyrészt, mert három tagú az elnökség. Ismertetem a titkár feladatait, az esetleges kizáró körülményeket az Alapszabály szerint. (Röviden ismerteti.) Kérem, hogy aki vállalkozna titkárnak, az kézfeltartással jelezze. (Vágási Lili jelentkezik). Kérlek Lili, röviden mutatkozz be, és nyilatkozz, hogy megválasztásod esetén elvállalod-e titkári  tisztséget. 

V.L. :  Röviden bemutatkozik. Nyilatkozom, hogy az Alapszabályban foglaltakat megismertem, személyemmel szemben nem áll fenn kizáró ok, és megválasztásom esetén a titkári tisztséget elfogadom mától a jogszabály biztosította öt éves időtartamra, 20121. március8-áig.

Sz-T.K: Köszönöm szépen! Kérem a közgyűlés tagjait, hogy aki egyetért Vágási Lili titkárrá választásával, az kézfeltartással jelezze. A jelenlévő 11 főből 10 fő szavazatképes, a titkár megválasztásához pedig kétharmados többség, azaz legalább hét igen szavazat kell. Kérem a jegyzőkönyvvezetőt, hogy a szavazatokat számolja, és kérem, hogy aki igennel szavaz, emelje fel a kezét.

B.P.E.: 10 kezet látok.
Sz.T.K.: Köszönöm. Szóban kihirdetem a következőket.

III/2016. (III.08.) sz. közgyűlési határozat
A Talea Egyesület Közgyűlése Vágási Lilit választotta öt éves időtartamra a Talea Egyesület elnökévé.

Sz.T.K.: Köszönöm szépen, gratulálok az új titkárnak is, munkájához további sikereket kívánok. Következő napirendi pontjaink    az egyesület 2016. évi tevékenysége irányvonalainak meghatározása, a programok időpontjainak felvázolása és a 2016. évi költségvetés. ezek kapcsán a tegnapi elnökségi ülésen úgy döntöttünk, hogy méltányosabb az újonnan megalakuló elnökség tervezésébe átengedni a következő évi feladatokban való döntést mind a tervezés, mind pedig a források felhasználása tekintetében. Egyetértetek-e ezzel?

általános igenlés

SzTK: Kérem akkor, hogy a negyedik napirendi pont alapján szavazzuk meg, hogy az idei feladatok meghatározását egy rövidesen összehívandó új közgyűlés döntésére bízzuk. Aki ezzel egyetért, kézfeltartással jelezze.
B.P.E. tizenegy kéz.
Sz.T.K. Köszönöm. Kihirdetem a következőt:

IV/2016. (III.08.) sz. közgyűlési határozat
A Talea Egyesület Közgyűlése később kívánja meghatározni a 2016. év tevékenységének irányvonalait.

SzTK: Hasonlóképpen, kérem akkor, hogy az ötödik napirendi pont alapján szavazzuk meg, hogy az idei feladatokra fordítható forrásokról való döntést egy rövidesen összehívandó új közgyűlésre bízzuk. Aki ezzel egyetért, kézfeltartással jelezze.

B.P.E. tizenegy kéz.
Sz.T.K. Köszönöm. Kihirdetem a következőt:

V/2016. (III.08.) sz. közgyűlési határozat
A Talea Egyesület Közgyűlése később kívánja meghatározni a 2016. év forrásainak felhasználását.

Sz-T.K.: Köszönöm szépen az aktív részvételt, a közgyűlést 2016. március 8-án 20 óra 25-kor berekesztem. 

2016. március 8.
Ipolydamásd

dr. Szabó-Tasi Katalin                                                                                                        
levezető elnök

Lejegyezte: Boksayné Pap Emese Jegyzőkönyvvezető                                                    

Hitelesítők:

Szabó Áron                                                                                                                         

Zebegényi Zétény                                                                                                               


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése