2012. szeptember 15., szombat

a 2012. 09. 10-én tartott Közgyűlés jegyzőkönyve


JEGYZŐKÖNYV

A Talea Viridis Egyesület 2012. szeptember 10-én az egyesület székhelyén megtartott
közgyűlésről

Jelen vannak:

Bertényi Balázs                        tag
Boksayné Pap Emese              titikár
Gyatyel Erika                           tag, elnökségi tag
Horváth Balázs            tag
dr. Rajzinger Ágnes                 tag
Szabó Áron                             tag
dr. Szabó-Tasi Katalin             tag, elnök
Tamáskovics Ildikó                  tag
Zoller Ágnes                            tag, Fb. tag


A közgyűlést vezeti dr. Szabó-Tasi Katalin, elnök



A Közgyűlés kezdete 18.10 perc

Sz-T.K.: Szeretettel köszöntöm az egybegyűlteket a Talea Viridis Egyesület 2012. évi harmadik közgyűlésén.  Az alapszabály szerint a közgyűlést az elnök vezeti és egyben jegyzi. Továbbá kérek egy önként jelentkezőt, aki a közgyűlési jegyzőkönyvet vezeti. Rajzinger Ágnes, köszönöm szépen, illetve kérdezem, hogy kik vállalják a jegyzőkönyv hitelesítését.
Köszönöm, kézfeltartás alapján Szabó Áron és dr. Rajzinger Ágnes

Tájékoztatok mindenkit, hogy a közgyűlés nyilvános, és tárgysorozata a következő:

1. az Alapszabály módosítása


Mivel a közgyűlés akkor határozatképes, ha azon a szavazásra jogosultaknak 50%-a +1 fő jelen van, a jelenlegi taglétszám szerint nyolc fő részvételét jelenti, ha az adott ügyben mindenki szavazatképes. Megállapítom, hogy 9 fő jelenlétével a közgyűlés szavazatképes.
Kérdezem, hogy van-e valamilyen észrevétel a meghívóval, az abban foglaltakkal kapcsolatban.
-
Sz-T.K: Nincs észrevétel.

Szükségessé vált, hogy az alapszabályt módosítsuk, mivel a NAVtól kapott tájékoztatás szerint vagy egyáltalán nem kellett volna részletezni, hogy milyen politikai tevékenységet nem támogatunk, vagy amennyiben részleteztük, teljes körűen fel kell sorolni a jogszabályban szereplő tevékenységeket. Ez alapján kifejezetten az alapszabály részévé kell tenni, hogy az eddigiek mellett polgármester jelöltet, és európai parlamenti képviselő-jelöltet sem támogatunk. Nézetem szerint ez eddig is nyilvánvaló volt, de kifejezetten rendelkezni kell róla. Az alapszabály módosított szövege a következő lenne elfogadása esetén:

„Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve azoktól támogatást nem kap, továbbá országgyűlési választáson, és megyei, fővárosi önkormányzati választáson önkormányzati képviselőjelöltet, Európai Parlament tagjának történő választáson jelöltet, továbbá polgármester-jelöltet nem állít, és nem támogat.”


Kérem, hogy aki az alapszabály ilyen módon történő módosításával egyetért, jelezze. Köszönöm. Mindenki egyetért a módosítással, tehát kihirdetem a következő határozatot


7/2012. (IX. 10.) számú közgyűlési határozat
A közgyűlés jelenlévő tagjai kilenc igen szavazattal, nem szavazat nélkül elfogadta az Egyesület Alapszabályának módosítását, mely szerint: „Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt, illetve azoktól támogatást nem kap, továbbá országgyűlési választáson, és megyei, fővárosi önkormányzati választáson önkormányzati képviselőjelöltet, Európai Parlament tagjának történő választáson jelöltet, továbbá polgármester-jelöltet nem állít, és nem támogat.”


Sz-T.K.: Köszönöm szépen az aktív részvételt. Tájékoztatok mindenkit, hogy a Civil tv. szerint 60 nap áll rendelkezésemre, hogy a változást az illetékes bíróságnál bejelentsem, ezt meg is fogom tenni.  A közgyűlést  2012. szeptember 10-én 18óra 25-kor berekesztem.


Ipolydamásd, 2012. szeptember 10.


                                                                                             
dr. Szabó-Tasi Katalin, elnök


Hitelesítők:

                                                                                                                                            
Szabó Áron                                                                dr. Rajzinger Ágnes, jegyzőkönyvvezető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése