2011. november 23., szerda

A Talea Egyesület elnökségének beszámolója az egyesület 2010. évi tevékenységéről


Előadó: Szabó-Tasi Katalin, elnök

A 2010. év volt a működésünk első éve, először is a helyi lakosságot értesítettük – szórólapok minden levélszekrénybe történő elhelyezésével – az egyesület létrejöttéről, illetve a környező kisebb településeken plakátokat is kiraktunk. A szórólapokon feltüntetett kapcsolódási pontokon (email, postaláda, doboz) egyetlen visszajelzést sem kaptunk, vélhetőn az ilyesfajta kommunikáció helyben nem megszokott.
A visszajelzések hiánya ellenére az első kézműves programunk márciusban nagyon jól sikerült, rengeteg érdeklődő jött el. Háromféle kézműves technikával ismerkedhettek meg a gyerekek, volt tízórai, ahol ragaszkodtunk az egészséges ételek felvonultatásához (joghurt, primőr zöldség, gyümölcslé). Ez is nagy sikert aratott a gyerekek körében. A rendezvény zárása diavetítés volt.
Júliusban szabadtéri napot tartottunk, madarászattal, szabadtéri sporttal és játékokkal, cserebere-zsibvásárral, bográcsfőzéssel, szintén jó visszhangú program volt. A madarászatot tagunk, Horváth Balázs vezette, gyűrűzés is volt.
Ősszel ismét kézműves napot tartottunk a japán kultúra megismerése jegyében, vendégelőadónk is volt Klein Kinga személyében, aki japán szakot végzett, egyben tolmács is, és aki kalligráfiát mutatott be a gyerekeknek. Továbbá ez alkalommal ismertettük meg a helyi gyerekeket a Magyarországon újdonságnak számító papírszínházzal is. A japán témájú rendezvényünket japán magánszemélyek (Yagyu Kaeko asszony és Yagyu Waichi úr) támogatták postán küldött tárgyi adománnyal és kifejezetten autentikus japán játékok (kedama) alapanyagok (origami papír) és édesség küldésével.
A helyi óvodának kölcsönadtuk huzamosabb időre a papírszínház csomagot, a megbízott vezető óvónő (Farkasné Ani) szerint a gyerekek szerették, és még szeretné kölcsönkérni az ovinak.
Együttműködési megállapodást kötöttünk a Szobi Kistérségi Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálattal, írásban.
Szóban megállapodtunk a helyi polgármesterrel, hogy azon alkalmakkor, amikor nem kell a fűtést bekapcsolni a kultúrházban, ingyenesen használhatjuk azt. Fűtési szezonban nekünk is fizetni kell.
Felmerült egy partneri megállapodás kötésének lehetősége a Rainbow-val, igényes gyermekkönyvek forgalmazására, a 2010. évben próbacsomagot kaptunk, és mivel bevált, az elnökség a hosszabb távú együttműködés mellett döntött idén januárban, bár ez nem tartozik szorosan a 2010. évi tevékenységhez.
Ipolydamásd, 2011. január 15.

Dr. Szabó-Tasi Katalin elnök,
Garai Andrea elnökségi tag,
Halmai Gellért titkár



Az elnökség beszámolóját a Közgyűlés a 2011. január 28-i gyűlésén 1/2011. (I. 28.) számú közgyűlési határozatával elfogadta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése